1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en op alle overeenkomsten, van welke aard dan ook, aangegaan door UC met één of meer opdrachtgevers.
2. Door de opdracht of bestelling van de opdrachtgever geeft deze onvoorwaardelijk te kennen met de inhoud van deze voorwaarden bekend te zijn en de toepasselijkheid daarvan te erkennen.
3. Van deze voorwaarden kan slechts worden afgeweken door middel van een uitdrukkelijke schriftelijke overeenkomst, ondertekent door een bevoegde vertegenwoordiger van UC, waarbij de betreffende afwijking van de voorwaarden duidelijk wordt omschreven. Een dergelijke afwijking van deze voorwaarden zal te allen tijde slechts kunnen gelden voor individuele bepalingen en zal nimmer als gevolg hebben dat de voorwaarden als geheel niet van toepassing zijn.
4. Enkele bepalingen uit de algemene voorwaarden zijn uitsluitend van toepassing op de consument. De consument is de natuurlijk persoon die niet handelt voor doeleinden die verband houden met zijn handels-, bedrijfs-, ambachts- of beroepsactiviteit en met UC een overeenkomst is aangegaan of voornemens is om met UC een overeenkomst aan te gaan.
5. UC is op geen enkele wijze gebonden aan en accepteert evenmin de toepasselijkheid van de door de opdrachtgever gehanteerde algemene voorwaarden, onder welke benaming dan ook. Een uitzondering hierop kan slechts door middel van een daartoe uitdrukkelijk gemaakt schriftelijk beding.
6. Indien de voorwaarden van de opdrachtgever krachtens een in het vorige artikel genoemd uitdrukkelijk schriftelijk beding van toepassing zijn verklaard, laat dit de toepasselijkheid van de onderhavige voorwaarden onverlet. Bij eventuele strijdigheid tussen beide voorwaarden zullen de voorwaarden van UC prevaleren, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen.
7. Indien de voorwaarden van opdrachtgever krachtens een in artikel 4 genoemd uitdrukkelijk schriftelijk beding van toepassing zijn verklaard, vinden deze slechts toepassing op de betreffende overeenkomst. Aan deze toepasselijkheid kunnen nimmer rechten worden ontleend voor later af te sluiten overeenkomsten en de acceptatie van de toepasselijkheid van de voorwaarden zal dan ook nimmer voor andere (latere) overeenkomsten kunnen gelden, zelfs niet indien partijen op regelmatige basis met elkaar contracteren.
8. Aanbiedingen door UC gedaan zijn geheel vrijblijvend, voorzover de eisen van redelijkheid en billijkheid zich hiertegen niet verzetten.
In aanbiedingen gedane omschrijvingen en daarin opgegeven prijzen orden onder voorbehoud gegeven en gelden slechts bij benadering. Voor fouten voorkomend in aanbiedingen is UC op geen enkele wijze aansprakelijk.
9. Bij de aanbieding gaat UC uit van de door opdrachtgever gegeven specificaties en gegevens. Tevens geldt voor de aanbiedingen dat deze zijn gebaseerd op productie en levering binnen normale, door UC vast te stellen, termijnen, en onder normale omstandigheden.
10. UC is gerechtigd de overeengekomen prijs te wijzigen indien zulks door gewijzigde marktprijzen en/of prijsverhogingen door toeleveranciers of andere ontwikkelingen, zoals wijziging van grondstofprijzen, materiaal-, loon- en transportkosten, valutaverhoudingen, invoerrechten en belastingen of andere heffingen daartoe noodzaken. Indien de prijsverhoging plaatsvindt binnen 3 maanden na afsluiten van de overeenkomst heeft de opdrachtgever het recht de overeenkomst te ontbinden.
11. Een overeenkomst met een opdrachtgever komt tot stand op het moment dat UC te kennen geeft dat een gegeven opdracht is geaccepteerd.
12. Over de uitlegging van overeenkomsten en voorts over alles betreffende wat UC en een opdrachtgever verdeeld kan houden, is de administratie van UC in beginsel maatgevend.
13. Wijziging en/of aanvulling van een met UC gesloten overeenkomst kan slechts tot stand komen indien dit uitdrukkelijk door UC wordt bevestigd.
14. Behoudens in geval van een niet toerekenbare tekortkoming (overmacht), is opdrachtgever nimmer gerechtigd een eenmaal gesloten overeenkomst te annuleren, tenzij UC met annulering instemt.
15. In de navolgende gevallen is UC gerechtigd, door een enkele schriftelijke mededeling, elke met een opdrachtgever gesloten overeenkomst te ontbinden:
a. indien blijkt dat de betreffende opdrachtgever informatie heeft achtergehouden op basis waarvan UC, indien zij met deze informatie bekend was geweest, de overeenkomst niet, of niet onder de dezelfde voorwaarden zou zijn aangegaan.
b. indien achteraf blijkt dat onjuiste informatie door een opdrachtgever werd verstrekt.
c. in geval faillissement, surséance van betaling van-, en/of beslaglegging onder de betreffende opdrachtgever dreigt of daadwerkelijk plaatsvindt. UC zal dan het recht hebben om, zonder sommatie of ingebrekestelling of rechterlijke tussenkomst het totaal der facturen in zijn geheel ineens op te vorderen van de opdrachtgever en de nakoming c.q. uitvoering van nog lopende verplichtingen op te schorten.
16. UC kan, indien zij dat nodig acht, zowel voor als na het totstandkomen van een overeenkomst, van elke opdrachtgever zekerheidsstelling verlangen voor de voldoening van haar vordering. Indien die zekerheidsstelling niet binnen een door UC, te bepalen redelijke termijn wordt gegeven is UC gerechtigd de overeenkomst door een enkele schriftelijke mededeling, te ontbinden.
17. UC is ten allen tijde gerechtigd de overeenkomst met behulp van derden te laten uitvoeren.
18. Een overeenkomst op afstand met betrekking tot aankoop en/of levering van een product kunnen door een consument zonder opgave van reden worden ontbonden binnen een bedenktijd van veertien (14) dagen na de dag waarop de producten zijn geleverd en door of namens de consument in ontvangst zijn genomen. UC mag de consument vragen naar de reden van herroeping, maar de consument is niet tot opgave van zijn reden(en) verplicht.
19. Indien de consument gebruik wenst te maken van zijn herroepingsrecht, dient hij dit te doen binnen de in artikel 18 genoemde bedenktijd door gebruikmaking van het Europese modelformulier voor herroeping, welke als bijlage I bij deze algemene voorwaarden is opgenomen, of dient hij dit op andere ondubbelzinnige wijze aan UC kenbaar te maken.
20. Indien de consument tijdig gebruik heeft gemaakt van diens herroepingsrecht, dient de consument het betreffende product binnen veertien (14) dagen te rekenen vanaf de dag volgend op de dag waarop de consument de herroeping aan UC bekend heeft gemeld, aan UC te hebben teruggezonden. Dit hoeft niet als UC heeft aangeboden het betreffende product zelf af te halen.
21. Het product dient door de consument aan UC te worden teruggezonden met inachtneming van de door UC gegeven instructies, met alle geleverde toebehoren,(indien redelijkerwijs mogelijk) in originele staat en verpakking, ongebruikt en onbeschadigd conform de door UC verstrekte redelijke en duidelijke instructies. Het risico en de kosten voor retourzending zijn in beginsel voor rekening van de consument, tenzij uitdrukkelijk schriftelijk anders is overeengekomen.
22. Gedurende de bedenktijd zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Hij zal het product slechts uitpakken of gebruiken in de mate die nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van het product vast te kunnen stellen. Uitgangspunt is dat de consument het product slechts mag hanteren en inspecteren zoals hij dat in een winkel zou hebben gedaan. Indien de consument niet conform voorgaande met het product is omgegaan, is de consument aansprakelijk voor iedere waardevermindering van het product die daarvan het gevolg is.
23. Indien de consument niet binnen de bedenktijd kenbaar heeft gemaakt gebruik te willen maken van zijn herroepingsrecht respectievelijk niet binnen de in artikel 20 genoemde termijn aan UC retour heeft gezonden, vervalt het recht van de consument om de overeenkomst te beëindigen.
24. Beëindiging van de overeenkomst op afstand buiten de bedenktijd of beëindiging van een overeenkomst die geen overeenkomst op afstand is, is niet toegestaan, tenzij UC uitdrukkelijk en schriftelijk met deze beëindiging instemt. UC is in zo’n geval gerechtigd om annuleringskosten bij de consument in rekening te brengen. De annuleringskosten omvatten een redelijke vergoeding voor de door UC geleden verlies en gederfde winst. De annuleringskosten bedragen minimaal een vergoeding van 15 % - 30 % van het totale factuurbedrag (incl. BTW), tenzij schriftelijk anders is of wordt overeengekomen.
25. Overeenkomsten op afstand met betrekking tot de navolgende producten vallen buiten de bedenktijd en het herroepingsrecht, kunnen niet beëindigd worden en zijn derhalve definitief, tenzij schriftelijk anders is of wordt overeengekomen:
a. Showroomaankopen;
b. Maatproducten die speciaal voor de consument worden gemaakt of aangepast.
26. Indien de consument tijdig en op een juiste wijze gebruik heeft gemaakt van zijn herroepingsrecht, vergoedt UC de reeds gedane betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten die bij de consument voor het geretourneerde product in rekening zijn gebracht voor leveringen binnen Nederland, uiterlijk binnen veertien (14) dagen te rekenen vanaf de dag volgend op de dag waarop de consument de herroeping aan UC heeft gemeld, waarop UC de door consument verschuldigde betalingen op grond van artikel 22 en/of 24 in minering zal brengen. UC is gerechtigd om de terugbetaling conform dit artikel op te schortentotdat de producten conform het bepaalde in artikel 20 aan haar geretourneerd zijn of totdat de consument heeft aangetoond de producten overeenkomstig het bepaalde in artikel 20 aan UC te hebben geretourneerd.
27. Het risico en de bewijslast voor een juist een tijdige uitoefening van het herroepingsrecht liggen bij de consument.
28. Indien de consument meerdere producten in één bestelling geleverd heeft gekregen en de consument maakt slechts ten aanzien van één of een gedeelte van deze producten gebruik van diens herroepingsrecht, dan is UC niet gehouden de leveringskosten aan de consument terug te betalen.
29. Op alle door UC verstrekte zaken, ontwerpen, afbeeldingen, tekeningen en modellen behoudt zij zich alle intellectuele eigendomsrechten voor. Verveelvoudiging en/of openbaarmaking door middel van druk, fotokopie, microfilm alsook opslag in een geautomatiseerd systeem zijn slechts toegestaan na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van UC. In dat geval blijft de opdrachtgever bij eventuele nadere overeenkomsten met derden gehouden deze derden van de rechten van UC op de hoogte te stellen.
30. Voor elke in strijd met de vorige leden verrichte handeling is de opdrachtgever van UC een gefixeerde boete verschuldigd van € 5.000,00 (vijfduizend Euro), Zulks onverminderd het recht van UC om aanspraak te maken op volledige schadevergoeding en met inachtneming van het bepaalde in artikel 6:94 lid 1 van het B.W.
31. Afspraken en /of overeenkomsten of afwijkingen daarvan met ondergeschikte leden van het personeel van UC binden UC niet, voorzover ze niet uitdrukkelijk schriftelijk door een procuratiehouder van UC zijn bevestigd.
32. Als ondergeschikte personeelsleden bedoeld in het vorige artikel zijn te beschouwen alle medewerkers en medewerkers die geen procuratie hebben.
33. De opdrachtgever zorgt ervoor dat UC tijdig kan beschikken over alle voor de opdracht benodigde gegevens, zoals maten, gewichten, getal, (maximale/minimale) afmetingen en/of overige specificaties die voor de betreffende opdracht van toepassing zijn.
34. Indien de aanvang of de voortgang van de opdracht wordt vertraagd door factoren waarvoor de opdrachtgever verantwoordelijk is, kunnen de daaruit voor UC voortvloeiende schade en kosten aan de opdrachtgever in rekening worden gebracht.
35. Tenzij anders is overeengekomen wordt van de materialen de normale handelskwaliteit geleverd en verwerkt. Geringe afwijkingen in kwaliteit, kleur, hardheid, dikte, gewicht, afmetingen enz…., geven geen reden tot afkeuring, tenzij daaromtrent uitdrukkelijk anders is overeengekomen.
36. Ondergeschikte veranderingen (b.v. kleine modelveranderingen) van of aan door UC (door-)geleverde zaken, geven geen reden tot afkeuring.
37. Wijzigingen in de oorspronkelijke opdracht, van welke aard dan ook, schriftelijk of mondeling door of namens de opdrachtgever aangebracht, die hogere kosten veroorzaken dan waarop bij de prijsopgave kon worden gerekend, worden de opdrachtgever extra in rekening gebracht. Veranderingen welke echter vermindering van kosten tot gevolg hebben, kunnen aanleiding geven tot betaling van een lager bedrag dan is overeengekomen.
38. Door de opdrachtgever, na het verstrekken van de opdracht, alsnog verlangde wijzigingen in de uitvoering daarvan, moeten door de opdrachtgever tijdig en schriftelijk aan UC ter kennis zijn gebracht. Bij mondelinge of per telefoon opgegeven opdrachten is het risico voor de al dan niet (juiste) tenuitvoerlegging van de wijzigingen voor rekening van de opdrachtgever.
39. Aangebrachte wijzigingen kunnen tot gevolg hebben, dat de voor de veranderingen overeengekomen levertijd door UC wordt overschreden. Daarop kan ten nadele van UC geen beroep op worden gedaan.
40. UC is niet aansprakelijk, voor schade aan het werk, hulpstukken, materiaal en materieel en/of eigendommen van de opdrachtgever en/of derden, tenzij deze zijn ontstaan door opzet of door grove schuld van UC. Indien UC toch aansprakelijk is dan zal deze aansprakelijkheid nimmer verder gaan dan de waarde der geleverde zaken, c.q. de dekking welke door de verzekeraar van UC en/of toeleverancier van UC wordt gegeven c.q. erkend.
41. UC zal niet gehouden zijn geleden bedrijfs- en/of gevolgschade van een opdrachtgever te vergoeden, o.a. bestaande uit schade veroorzaakt door het niet of niet goed functioneren van de geleverde zaken, tenzij de verzekeraar van UC en/of toeleverancier van UC deze schade dekt en erkend.
42. Het al dan niet verlenen van subsidie, financiering en andere onvoorziene omstandigheden zijn nimmer argumenten om gegeven opdrachten te annuleren, tenzij alsdan tussen opdrachtgever en UC schriftelijk anders is overeengekomen.
43. Inlichtingen over verwerkings- en toepassingsmogelijkheden van de producten van UC, technische adviezen en verdere gegevens worden door UC en/of haar medewerkers naar beste weten en geheel vrijblijvend gegeven. UC is niet aansprakelijk voor middellijke en/of onmiddellijke schade welke voortvloeit uit door haar gegeven adviezen, ongeacht in welke vorm deze adviezen worden gegeven. Zo deze aansprakelijkheid, om welke reden dan ook, toch aanwezig moet worden geacht, dan zal deze nimmer verder kunnen gaan dan de dekking welke door de verzekeraar van UC en/of toeleverancier van UC wordt gegeven c.q. erkend.
44. Opgegeven leveringstermijnen gelden bij benadering. De leveringstermijnen zijn vastgesteld in de verwachting, dat er voor UC geen beletselen zijn de uitvoering van de opdracht ter hand te nemen.
45. Overschrijding van de leveringstermijn geeft geen aanspraak op schadevergoeding. De leveringstermijn kan niet als fatale termijn, waarbinnen dient te zijn gepresteerd worden aangemerkt, doch dient als streefdatum te gelden.
46. Elke opdrachtgever is verplicht de betreffende zaken te accepteren, tenzij UC uitdrukkelijk en schriftelijk toestemt in retournering. In dat geval zal de opdrachtgever gehouden zijn tot betaling van een bedrag ter grootte van minimaal 10% van het factuurbedrag ter delging van de door UC gemaakte kosten, geleden schade en/of gederfde winst. Ingeval afname van de zaken wordt geweigerd zonder toestemming van UC, blijft opdrachtgever gehouden tot afname en worden de zaken op kosten van de betreffende opdrachtgever opgeslagen.
47. Elke gedeeltelijke levering, waaronder mede wordt verstaan de levering van zaken van een samengestelde order, kan worden gefactureerd. In een dergelijk geval moet betaling plaatshebben overeenkomstig het bepaalde in de artikelen 51 en 52 van deze voorwaarden.
48. Bij gebreke van stipte betaling heeft UC het recht de verdere leveringen op te schorten, zulks onverminderd haar rechten ex. art. 49 en 50 van deze voorwaarden.
49. Aflevering vindt in beginsel plaats bij UC. Indien de zaken moeten worden getransporteerd, komen de kosten daarvan in beginsel voor rekening van de opdrachtgever, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen.
50. Tijdens het transport komen de zaken voor risico van UC of diens toeleveranciers. Vanaf het moment dat de zaken ter betreffende bestemming arriveren, komen deze voor risico van de opdrachtgever. Het lossen van zaken komt dan ook uitdrukkelijk voor risico van de opdrachtgever.
51. Buitengewone omstandigheden, zoals o.a. stormschade en andere natuurrampen, belemmeringen door derden, belemmering in het vervoer in het algemeen, gehele of gedeeltelijke werkstakingen, oproer, oorlog of oorlogsgevaar zowel hier te lande als in het land van herkomst van de materialen, uitsluitingen, verlies of beschadiging van zaken bij transport naar UC of de opdrachtgever, niet of niet tijdige levering van zaken door leveranciers van UC, ex- en importverboden, gehele of gedeeltelijke mobilisatie, belemmerende maatregelen van enige overheid, brand storingen en ongevallen in het bedrijf of in de middelen van vervoer van UC, danwel in middelen van vervoer van derden, het opleggen van heffingen of andere overheidsmaatregelen, die een wijziging in de feitelijke omstandigheden meebrengen, leveren voor UC overmacht op, die UC ontheft van haar verplichtingen tot levering c.q. uitvoering van de opdracht, zonder dat de opdrachtgever recht op schadevergoeding van welke aard of hoe ook genaamd kan doen gelden.
52. UC is in dergelijke gevallen gerechtigd, zulks geheel ter eigen beoordeling van UC, om of de overeenkomst te annuleren of deze op te schorten, respectievelijk te wijzigen, totdat de buitengewone omstandigheden hebben opgehouden te bestaan.
53. Tenzij tussen UC en de consument anders is overeengekomen, geldt voor de geleverde producten de wettelijke garantie die aan de consument toekomt, namelijk dat de geleverde producten die eigenschappen moet bezitten die de consument op grond van de overeenkomst bij normaal gebruik mag verwachten (conformiteit). Indien het geleverde product door een derde is geproduceerd, is de garantie in beginsel beperkt tot de duur van de (fabrieks-) garantie die door de producent c.q. fabrikant van het product wordt verstrekt. In alle andere gevallen garandeert UC een deugdelijke werking van de geleverde producten gedurende een periode van twaalf (12) maanden na levering.
54. Aan consument komt evenwel geen garantie toe indien hij uitdrukkelijk schriftelijk heeft verklaard van de garantie af te zien.
55. Indien de consument een gebrek in de geleverde producten heeft geconstateerd, dient hij zich ter zake het herstel te wenden tot UC. UC heeft het recht het gebrek in de geleverde producten naar haar keuze te herstellen door volledige vervanging van het geleverde product, reparatie van het geleverde product of het restitueren van de prijs. UC is in dat kader gerechtigd om terugzending van de producten te verlangen. Terugzending van de producten dient te geschieden in de originele verpakking en – voor zover mogelijk- in nieuwstaat verkerend.
56. Indien UC het geleverde product of een onderdeel daarvan geheel of gedeeltelijk herstelt en/of vervangt, gaat ten aanzien van dit product of onderdeel geen nieuwe garantietermijn lopen, zodat de oorspronkelijke garantietermijn doorloopt voor zover en indien deze nog niet is verstreken.
57. UC is niet verantwoordelijk voor de uiteindelijke geschiktheid van de producten voor elke individuele toepassing door de consument, noch voor eventuele adviezen ten aanzien van het gebruik of de toepassing van de producten of werken.
58. In de navolgende gevallen is UC niet aansprakelijk voor gebreken en rust op haar geen garantieverplichting:
a. indien de consument het gebrek niet binnen redelijke termijn aan UC heeft gemeld conform het bepaalde in artikel 59;
b. indien UC door de consument niet in de gelegenheid is gesteld om de gebreken te herstellen;
c. indien geen geldig garantiebewijs of origineel aankoopbewijs kan worden verstrekt;
d. indien het geleverd product verwerkt is in een ander product;
e. indien zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van UC werkzaamheden zijn verricht, wijzigingen en/of reparaties aan het geleverde product zijn verricht;
f. indien de gebreken aan het product het gevolg zijn van het gebruik van het product anders dan overeenkomstig de verstrekte richtlijnen en specificaties of anders dan overeenkomstig het doel waarvoor het product bedoeld is;
g. indien de geleverd producten aan abnormale omstandigheden zijn blootgesteld of anderszins onzorgvuldig worden behandeld;
h. indien gebreken aan de geleverde producten het gevolg zijn van enig onoordeelkundig gebruik of tekortkoming zijdens de consument;
i. indien de gebreken het gevolg zijn van normale slijtage;
j. indien de gebreken aan de geleverde producten het gevolg zijn van het niet naleven van enig overheidsvoorschrift.
59. Opdrachtgever dient onverwijld na levering van zaken vast te stellen of deze zijn voorzien van een leesbare gebruiksaanwijzing of –opschrift. Ook is de opdrachtgever gehouden direct na levering, de zaken grondig te inspecteren op gebreken en, bij aanwezigheid daarvan, UC direct schriftelijk op de hoogte te brengen. Indien de opdrachtgever niet binnen tien dagen na de dag van levering UC wijst op gebreken, die bij een grondig onderzoek konden worden opgemerkt, dan wordt de opdrachtgever geacht met de staat waarin de zaken zijn geleverd, in te stemmen en vervalt ieder recht op reclame. Voor buitenlandse opdrachtgevers geldt een termijn van eenentwintig dagen voor reclame. Verborgen fouten dienen onmiddellijk na vaststelling, doch uiterlijk binnen zes maanden na levering schriftelijk te worden gemeld.
60. Overige gebreken welke de consument constateert, dienen schriftelijk en onder nauwkeurige opgave van het gebrek aan UC te worden gemeld binnen een bekwame tijd nadat deze zijn ontdekt, te weten binnen een termijn van twee (2) maanden nadat het gebrek is ontdekt c.q. redelijkerwijs had moeten zijn ontdekt.
61. UC dient in staat te worden gesteld ingediende reclames te controleren. Bij overeenstemming zal een schriftelijke verklaring worden opgesteld die door beide partijen dient te worden ondertekend.
62. Mochten partijen niet tot overeenstemming kunnen komen, dan wordt een onafhankelijke deskundige ingeschakeld. De kosten van deze deskundige komen voor rekening van de partij die in het ongelijk wordt gesteld, tenzij uitdrukkelijk schriftelijk anders is overeengekomen.
63. Indien de reclame naar het oordeel van UC c.q. de onafhankelijke deskundige juist is, zal UC hetzij een schadevergoeding betalen vast te stellen naar redelijkheid en billijkheid tot ten hoogste de factuurwaarde van de geleverde zaken, hetzij zorg te dragen dat de opgetreden gebreken worden verholpen. UC is niet tot verdere schade- of kostenvergoeding, onder welke naam dan ook, gehouden. De aansprakelijkheid van UC zal in ieder geval nimmer verder gaan dan de genoemde factuurwaarde van de geleverde zaken, c.q. de dekking welke door de verzekeraar van UC of leverancier van UC wordt gegeven c.q. erkend.
64. De door UC geleverde zaken worden overgedragen onder de opschortende voorwaarde tot volledige voldoening van de daarvoor geldende tegenprestatie van de zijde van de opdrachtgever, bestaande uit volledige voldoening van de prijs voor de zaken. Dit geldt eveneens voor verwerkte zaken die onderdeel zijn geworden van andere zaken welke eveneens onder genoemde opschortende voorwaarde zijn overgedragen.
65. UC heeft het recht de in het vorige artikel genoemde zaken terug te vorderen en tot zich te nemen, indien de nalatige opdrachtgever zijn verplichtingen niet nakomt, indien hij liquideert, surséance van betaling aanvraagt of heeft gekregen, in staat van faillissement wordt verklaard of beslag op diens goederen wordt gelegd.
66. Alle daden van beschikking met betrekking tot de verkochte en geleverde zaken, waaronder eveneens te verstaan het verbinden van die zaken ten behoeve van derden b.v. bankinstellingen door middel van verpanding of anderszins, zijn de opdrachtgever verboden, zolang de opdrachtgever niet volledig aan zijn betalingsverplichtingen heeft voldaan.
67. Indien de opdrachtgever de opdracht annuleert en/of zaken weigert af te nemen, is hij verplicht de door UC reeds aangeschafte materialen, halffabrikaten en grondstoffen, al dan niet be- of verwerkt tegen de kostende prijs, inclusief lonen en sociale lasten, over te nemen. Voorts zal hij UC bij wege van schadeloosstelling verschuldigd zijn het bedrag van 1/3 van de overeengekomen prijs. Opdrachtgever is voorts verplicht UC te vrijwaren tegen vorderingen van derden als gevolg van de annulering van de opdracht en/of weigering van zaken.
68. Onverminderd het vermelde in het vorige artikel behoudt UC zich het recht voor om volledige nakoming van de overeenkomst en/of volledige schadevergoeding te vorderen.
69. Onverminderd haar wettelijke opschortingrechten zal UC ingeval van toerekenbare tekortkoming van de opdrachtgever ook het recht hebben de gesloten overeenkomst op te schorten, of deze geheel, of ten dele zonder rechtelijke tussenkomst te ontbinden, zulks te harer keuze.
70. De in het vorige artikel vermelde rechten heeft UC eveneens, indien de opdrachtgever in staat van faillissement mocht worden verklaard of zijn faillissement wordt aangevraagd, indien hij surséance van betaling heeft aangevraagd of heeft verkregen, zijn onroerende zaken in beslag zijn genomen, zijn bedrijf in liquidatie is getreden of door een derde c.q. derden is of wordt overgenomen, of indien hij het voornemen heeft Nederland metterwoon te verlaten. In al deze gevallen zullen alle vorderingen, die UC op de opdrachtgever heeft, terstond opeisbaar zijn.
71. Betaling dient te geschieden binnen dertig dagen na factuurdatum, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen.
72. Indien betaling in termijnen is overeengekomen dienen deze telkens plaats te vinden uiterlijk dertig dagen na de dag waarop UC de betreffende termijnfactuur aan de opdrachtgever heeft toegezonden tenzij schriftelijk anders is overeengekomen.
73. UC is gerechtigd indien de betaling van het verschuldigde niet binnen de termijn door haar is ontvangen, aan de opdrachtgever een rente ad. 1,5% per maand te berekenen, gerekend vanaf de dag waarop de betaling uiterlijk plaats had moeten vinden. Voor de consumenten geldt dat UC recht heeft op vergoeding van de wettelijke rente.
74. Een overeengekomen betalingskorting mag niet in mindering gebracht worden indien oudere rekeningen na de vervaldatum onbetaald zijn gelaten.
75. De afnemer c.q. opdrachtgever is in verzuim door het enkel verstrijken van de betalingstermijn ook zonder dat ingebrekestelling heeft plaatsgevonden.
76. Van betaling is pas sprake vanaf het moment dat UC de vrije beschikking heeft verkregen over het betaalde bedrag.
77. UC is voorts gerechtigd, buiten de hoofdsom en rente om van de opdrachtgever alle kosten, zowel gerechtelijke als buitengerechtelijke, door de niet betaling veroorzaakt te vorderen, waaronder begrepen de kosten van advocaat, procureur, zaakwaarnemer, gerechtsdeurwaarder en incassobureau.
78. De buitengerechtelijke kosten bedragen 15% van de hoofdsom met een minimum van € 50,00. Tevens worden de buitengerechtelijke kosten verhoogd met alle kosten voor juridisch advies en bijstand. Uit het enkele feit dat UC zich heeft verzekerd van de hulp van een derde blijkt de grootte en de gehoudenheid tot betaling van de buitengerechtelijke kosten.
79. Indien de consument in gebreke of in verzuim is met de (tijdige) nakoming van zijn verplichtingen, komen alle redelijke kosten ter verkrijging van voldoening buiten rechte voor zijn rekening In ieder geval is de consument in het geval van een geldvordering incassokosten verschuldigd. De incassokosten bedragen een tarief conform de Wet Normering Buitengerechtelijke Incassokosten, met een minimum van € 40,= (exclusief BTW). De eventuele gemaakte redelijke gerechtelijke en executiekosten komen eveneens voor rekening van de consument.
80. Op alle offertes en overeenkomsten van UC is Nederlands Recht van toepassing, de toepasselijkheid van andere rechtstelsels en met name de toepasselijkheid van het Weens Koopverdrag van 1980 wordt uitdrukkelijk uitgesloten.
81. Daarnaast wordt de toepasselijkheid van de eenvormige wet op de internationale koop van roerende lichamelijke zaken en de eenvormige wet op de totstandkoming van internationale koopovereenkomsten (Den Haag 1964) uitdrukkelijk uitgesloten.
82. Alle geschillen, kort gedingen daaronder begrepen, voortvloeiende uit de tussen partijen gesloten overeenkomsten, daaronder begrepen de enkele invordering van het verschuldigde, zullen voor de Burgerlijke Rechter van de vestigingsplaats van UC, aanhangig worden gemaakt voorzover de Burgerlijke Rechter daartoe bevoegd is.
83. Indien de wederpartij een natuurlijke persoon is die bij het aangaan van de overeenkomst niet heeft gehandeld in de uitoefening van een beroep of bedrijf, dan heeft deze natuurlijke persoon het recht om binnen een maand nadat UC schriftelijk te kennen heeft gegeven het geschil voor de rechter van de woon c.q. vestigingsplaats van UC te laten beoordelen, te kiezen voor de rechter die conform de wet bevoegd is. In dat geval zal deze het geschil beslechten.
84. De forumkeuze genoemd in de vorige twee leden laat echter het recht van UC onverlet, om de opdrachtgever te dagvaarden voor de rechter welke ingevolge de wettelijke bepalingen bevoegd is.
85. Deze voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Midden-Brabant onder nummer 18063387.
86. Ingeval van uitleg van de inhoud en strekking van deze algemene voorwaarden, is de Nederlandse tekst daarvan steeds doorslaggevend.
87. Van toepassing is steeds de laatst gedeponeerde versie c.q. de versie zoals die gold ten tijde van het totstandkomen van de overeenkomst.
Bukkumweg 16 h-i
5081 CT HILVARENBEEK
Nederland
+31 (0) 13 467 59 76
info@uc-supports.nl
+31 (0) 13 467 59 47